SPONSORS:

NIEUWS en MEDEDELINGEN
(Archief 2018-2019)

Friese Kampioenschappen Toestel

Zaterdag 29 juni vonden de Friese Kampioenschappen Toestel plaats in Drachten. In de ochtend mochten de dames van Jeugd G hun kunsten vertonen.
Lees meer...


Teams WSBF toonaangevend op NK Acrogym D/E

De acro-teams van WSBF Surhuisterveen wisten zaterdag 8 juni,op het NK acrogym D/E, in maar liefst 4 categorieën het goud in de wacht te slepen. Daarnaast werd er nog 2x zilver en 1x brons behaald in Oss. Door deze resultaten waren ze de meest succesvolle vereniging van deze dag. Een mooie opsteker voor de vereniging uit Friesland.
Lees meer...


WSBF ruim vertegenwoordigd naar NK Acrogym

In Oss werden in het weekend van 18 en 19 mei de halve finales Acrogym gehouden op D en E nivo. Voor WSBF kwamen maar liefst 11 teams uit die zich hier voor hadden geplaatst. Voor het NK waren maar een paar plekken gereserveerd per categorie. WSBF heeft ook in Oss weer laten zien dat er veel aandacht aan techniek en choreo wordt besteed tijdens de trainingen, want 9 teams van de vereniging behaalden een ticket voor het NK op 8 juni a.s . WSBF was in Oss één van de meest succesvolle verenigingen van Nederland door 4x goud, 2x zilver en 3x brons te bemachtigen op de halve finales.
Lees meer...


Goud op halve finale Acrogym voor team WSBF

In Den Bosch werd 11 en 12 mei de halve finale Acrogym gehouden voor het C nivo. In totaal hadden zes teams van WSBF zich geplaatst voor deze halve finales. Door de beperkte doorstroming per wedstrijd wisten twee teams van de vereniging uit Surhuisterveen zich te plaatsen voor het NK te Rotterdam.
Lees meer...


WSBF organiseert geslaagd Open Fries Kampioenschap Acrogym

Zaterdag 20 april vond het Open Fries Kampioenschap acrogym plaats in de Surventohal van Surhuisterveen. De organisatie was in handen van WSBF. Het OFK is al 10 jaar een begrip in de noordelijke provincies en wordt mede mogelijk gemaakt door meerdere sponsoren uit de regio.
Lees meer ...


Acroduo WSBF wint zilver op Fries Kampioenschap

In Buitenpost werd zaterdag 6 april het Fries Kampioenschap acrogym gehouden voor de instap teams. Alle drie instapteams van WSBF hadden zich hiervoor weten te plaatsen. In een deelnemersveld van maar liefst 19 teams werd er gestreden om het felbegeerde eremetaal.
Lees meer ...


Sportkampioenen Achtkarspelen gehuldigd

De sportkampioenen uit Achtkarspelen zijn woensdag 27 maart gehuldigd. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadzaal. Wethouder Jouke Spoelstra sprak de kampioenen toe. ‘Achtkarspelen is een echte sportgemeente, jullie dragen daar met deze topprestaties aan bij. Bovendien is sporten gezond en stimuleert het de leefbaarheid in onze dorpen.’
Lees meer....


3x goud voor acro-teams WSBF op Districtsfinale

In Gramsbergen werd in het weekend van 23 en 24 maart de Districsfinale acrogym gehouden voor de nivo’s C/D en E. Op zaterdag waren de D/E teams aan de beurt. WSBF was met 14 teams vertegenwoordigd in Gramsbergen. Hiervan wisten maar liefst 7 teams een podiumplek te veroveren.
Lees meer ...


Instapteams WSBF presteren goed in Kollumerzwaag

Met 3 instapteams was WSBF Surhuisterveen vertegenwoordigd op de plaatsingswedstrijd Acrogym Instap te Kollumerzwaag. Deze wedstrijd was bepalend voor doorstroming naar het Fries Kampioenschap op 6 april a.s.
Lees meer ...


Zilveren en Bronzen medaille regen voor WSBF

Op 9 maart vond in Ferwert de tweede en tevens de laatste plaatsingswedstrijd plaats voor het Friese kampioenschap.
Lees meer ...


Acroteams WSBF ruim vertegenwoordigd naar Districtsfinale

In Ureterp werd zaterdag 2 maart het Fries Kampioenschap Acrogym gehouden voor de nivo’s D en E. In totaal hadden 17 teams van WSBF zich weten te plaatsen voor deze wedstrijd. De teams van de vereniging uit Surhuisterveen wisten wederom grote successen neer te zetten.
Lees meer ...


Succesvol Acroweekend voor teams WSBF

In Oosterwolde werd tijdens de Valentijnscup, een Open Kampioenschap Acrogym, zaterdag 16 februari het zilver behaald door het trio Gemma van der Werff, Fleur Vegter en Dieuwke Boomsma, in de categorie D jeugd. Op zondag 17 februari waren de teams van WSBF wederom succesvol.
Lees meer ...


Eremetaal Acroteams WSBF in Dokkum

Zaterdag 16 maart werd in Dokkum de tweede plaatsingswedstrijd C lijn gehouden voor de 3 Noordelijke Provincies. Tevens was het per Provincie ook meteen een Provinciaal Kampioenschap.
Lees meer ...


Zeer succesvol weekend voor acroteams WSBF

In het weekend van 9 en 10 februari werden in Sneek en Surhuisterveen respectievelijk de 3de en 4de plaatsingswedstrijd Acrogym nivo D/E gehouden. Deelname aan twee van de vier plaatsingswedstrijden is verplicht om een ticket af te dwingen voor het FK op 2 maart a.s te Ureterp. Net als de eerste beide plaatsingswedstrijden stond menig team van WSBF weer op het podium.
Lees meer ...


Twee maal brons voor WSBF

In Stiens werd op zaterdag 2 en 3 februari de eerste plaatsingswedstrijd van wedstrijdgroep 4 gehouden.
Lees meer ...


Een gouden zondag voor WSBF

Op zaterdag 26 en 27 januari werden in Ferwert de 1e plaatsingswedstrijden van wedstrijdgroep 5 gehouden. Op zaterdag deden er 3 turnsters mee van WSBF. Zondag was het de beurt aan Aïsha Roskammer.
Lees meer ...


Turnwedstrijd wedstrijdgroep 3

Op 19 januari vond in Kollum de eerste plaatsingswedstrijd van wedstrijdgroep 3 plaats. WSBF mocht deelnemen met maar liefst 18 turnsters. De meeste turnsters draaien al een aantal seizoenen mee met wedstrijden, maar voor sommige meiden is dit het allereerste seizoen.
Lees meer ...


Acroteam WSBF pakt zilver op Districtswedstrijd

In Groningen werd zaterdag 19 januari de 1ste plaatsingswedstrijd Acrogym C-lijn District Noord gehouden. Hier namen alle teams uit de drie Noordelijke Provincies aan deel.
Lees meer ...


Fenomenale start van het seizoen voor acroteams WSBF

Tijdens het weekend van 12 en 13 januari werden de 1ste en 2de plaatsingswedstrijd acrogym gehouden voor de nivo’s D en E. De teams van WSBF lieten meteen zien dat ze klaar voor het nieuwe seizoen zijn. Maar liefst 14 teams behaalden een podiumplek en mochten een medaille in ontvangst nemen.
Lees meer ...


Goede start van het turnseizoen

Op 12 januari vond in Damwoude de eerste plaatsingswedstrijd van wedstrijdgroep 2 plaats. Aan deze wedstrijd doen de allerjongste turnsters mee. We kijken terug op een mooie wedstrijddag en we kijken uit de naar de volgende plaatsingswedstrijden.
Lees meer ...


Turnwedstrijd 3e divisie

Op zondag 16 december vond voor Merlin Lubbes de eerste plaatsingswedstrijd voor 3e divisie turnen plaats in Assen. Merlin is de enigste turnster van WSBF die op dit hoge niveau turnt. Dit was de eerste officiële turnwedstrijd van dit seizoen, dus het was wel erg spannend.
Lees meer ...


Geslaagde teampresentatie WSBF

De teampresentatie van WSBF trok net als voorgaande jaren weer veel publiek. De zaal was door het bestuur omgetoverd tot een sfeervolle kerstzaal. Maar liefst 33 teams betraden de vloer om het Acroseizoen te openen. Een drietal teams waren verhinderd.
Lees meer ...


Medailleregen WSBF tijdens wisselbekertoernooi

Op 1 december werd het jaarlijks terugkerende wisselbekertoernooi georganiseerd in Harkema. WSBF was vertegenwoordigd met maar liefst 38 turnsters. Voor alle turnsters was dit de eerste wedstrijd van dit seizoen en dus ook gelijk de eerste wedstrijd in een hoger niveau. Voor een aantal meiden was dit zelfs hun allereerste turnwedstrijd.
Lees meer ...


Friese kampioenschappen groepsspringen ABC

Zaterdag 24 november werden de Friese kampioenschappen groepsspringen gehouden te Dokkum. In de ochtend was het de beurt aan de jeugd C springgroep. De dametjes deden mee op vier onderdelen. In de middag was het de beurt aan de junioren. De junioren hadden een sterk team bestaande uit maar liefst 9 springsters.
Lees meer ...


WSBF wint 2 Friese titels!

Zaterdag 17 november werd het Fries Kampioenschap groepsspringen D niveau georganiseerd in Nieuwehorne. WSBF was vertegenwoordigd met twee jeugd teams. Beide teams hadden zich op 20 november geplaatst voor alle vier de toestellen.
Lees meer ...


Halloween sponsorloop

Dinsdag 30 oktober werd er een Halloween sponsorloop georganiseerd. Vrijwilligers hadden de zaal omgetoverd tot een heus griezelparadijs. Ruim 50 kinderen hadden sponsors gezocht en kwamen verkleed naar de sponsorloop toe en deden fanatiek mee.
Lees meer ...


WSBF springt podiumrijk het seizoen in!

Zaterdag 20 oktober waren de eerste springwedstrijden van het jaar. WSBF was hier ook bij aanwezig en scoorde goed!
Lees meer ...