SPONSORS:

LESAANBOD

FREERUNNING

Freerunning is oorspronkelijk begonnen als een ontsnappingstechniek in het Franse leger. De populariteit van het veel latere stoere freerunning in de stedelijke omgeving heeft zich inmiddels snel doorgezet naar een binnensportactiviteit.

Buiten wordt gebruik gemaakt van bestaande obstakels die eigenlijk een ander hoofddoel dienen. Zo wordt bijvoorbeeld een trapleuning gebruikt om een trick over te maken. Dat geldt voor freerunning in een zaal eigenlijk hetzelfde. Bestaande inventaris zoals springkasten, turnbanken, rechtopstaande landingsmatten of horizontale klimrekken kunnen allemaal als obstakel dienen.


Koen Klement

Freerunning is opvallend omdat de bewegingen vaak sensationeel en bijna sierlijk zijn. Het lijkt wel een beetje op een combinatie van professioneel turnen en beheerste acrobatiek. Reden om vorig seizoen bij WSBF te starten met freerunningslessen op de vrijdagmiddag in de voor WSBF vertrouwde Surventohal.

De lessen zijn verdeeld in 3 verschillende groepen. De lessen vinden plaats onder leiding van Koen Klement. Om te freerunnen heb je geen speciale kleding nodig, maar bepaalde zaken zijn wel handig, zoals kleding die prettig zit en sportschoenen, die geschikt zijn om op te rennen en te springen.

Aanmelden kan iedere vrijdag voor aanvang van de les.

Wat doe je tijdens de lessen?

In de les ben je bezig om jezelf fysiek en mentaal te ontwikkelen. Je bouwt kracht en conditie en je leert je grenzen te verleggen maar ook discipline en elkaar de ruimte geven. Je bent zo'n les intensief bezig met ECHT bewegen, veel doen en veel nieuwe technieken leren.

Hoe is een les opgebouwd?

We hebben een lesplan voor 40 lessen in 10 blokken van elk 4 weken. De technieken die je onder de knie gaat krijgen zijn bijvoorbeeld:

vaults:
precisions:
flow:

Een belangrijk onderdeel van de lessen is het “vrij trainen”. Dat houdt in dat je, naarmate je verder vordert in de technieken, steeds zelfstandiger gaat trainen. Daar groei je door middel van “begeleid vrij trainen”, dus je eigen dingen doen maar met aanwijzingen van de trainer, steeds verder naar toe.

Met vragen kun je terecht bij de bestuursleden van WSBF.

Aanmeldingsformulier Freerunning downloaden.