SPONSORS:

LESAANBOD

ACROGYM

Sportieve acrobatiek, of kortweg Acrogym is eigenlijk al een eeuwenoude sport. Het is een sport waarin diverse disciplines worden gecombineerd. Turnen, dans en acrobatiek komen erin terug, waarbij kracht wordt gecombineerd met lenigheid en coördinatie in de lucht. Het is een teamsport die we bij WSBF met duo’s en trio’s beoefenen. Er zitten spectaculaire elementen in waarvoor je lef en vertrouwen op je partners nodig hebt. We trainen met jong en oud, groot en klein, jongens en meisjes door elkaar heen.

Elke oefening bestaat uit specifieke acrobatische en individuele elementen die verbonden worden door choreografie. De oefening wordt op muziek uitgevoerd. Acrogym is de afgelopen jaren bij WSBF enorm in populariteit en niveau gegroeid. Zowel op recreatief niveau als op wedstrijdniveau komen de teams goed voor de dag. We hebben inmiddels een aantal nationale kampioenen in onze gelederen!

De lessen worden op verschillende dagen gegeven. (Zie hiervoor de lestijden) De deelnemers worden zoveel mogelijk in een team van duo of trio ingedeeld. De leeftijd voor de basis Acro is vanaf 6 jaar.

Nieuw is dat we ook de heel jonge kinderen gelegenheid bieden om met Acrogym kennis te maken. Dit kan al vanaf 4 jaar. De deelnemers maken individueel kennis met de Acrosport. Het vormen van teams is veelal vanaf 6 jaar

Spelregels en aanmeldingen