SPONSORS:

LESAANBOD

BODYFIT

Wie lang fit wil blijven, kan het beste veel blijven bewegen. Dat kan door vaker de fiets te pakken in plaats van de auto of bus of door vaker de trap te nemen in plaats van de lift. Iedereen die regelmatig aan lichaamsbeweging doet, voelt zich niet alleen fitter, maar houdt de conditie op peil of verbetert die. Een goede lichamelijke conditie zorgt ervoor dat u minder vatbaar bent voor verkoudheden en andere ongemakken. Uw spieren en gewrichten blijven soepel en uw botten langer sterk.

WSBF geeft trainingen Bodyfit voor mensen zich graag fit willen blijven voelen. Bodyfit is een ideale manier om je algehele conditie te verbeteren. Er wordt veel aandacht besteed aan spierverstevigende oefeningen met name voor buik en bovenbenen. De lessen zijn zo samengesteld dat iedereen in eigen tempo mee kan doen. U hoeft geen uitgesproken sportfiguur of fervent trimmer te zijn om aan onze lessen mee te kunnen doen. Er worden geen topprestaties van u verwacht. De lessen Bodyfit zijn gericht op de recreatieve kant van de sport. Elke les start met het opwarmen van de spieren. Een les bestaat uit een warming up van ongeveer 10 minuten, gevolgd door een work out van ongeveer 30 minuten. Een work out is een makkelijk dansje op de step of op de vloer, soms met gewichtjes of Dynabands (elastieken). Daarna ongeveer 15 minuten spierversterkende oefeningen waarbij alle spiergroepen aan bod komen. Aan het einde van de les is er een cooling down. Hierbij rek je de spieren om spierpijn te voorkomen.

Het voordeel van bewegingsactiviteiten in verenigingsverband is dat u altijd samen met anderen bezig bent. Met een vriend of buurvrouw waarmee u de eerste keer bent gekomen, maar ook met anderen die in de toekomst mogelijk goede vrienden of kennissen kunnen worden. De lessen zijn op maandag van 19.30 tot 20.30 uur.