SPONSORS:

NIEUWS en MEDEDELINGEN

WSBF wint de wisselbeker

Zaterdag 15 juli werd het wisselbekertoernooi, voor de jongens en meiden van de recreatie gymnastiek, te Harkema gehouden. De kinderen werden ingedeeld op leeftijd en niveau. Met maar liefst 16 behaalde medailles en het winnen van de wisselbeker kan WSBF terug kijken naar een geslaagde wedstrijd.
Lees meer ....


Medailleregen voor turnsters WSBF op FK toestelfinale

In Drachten op 1 juli werd het turnseizoen afgesloten voor de 3de en 4de divisie turnen dames met de toestelfinales. Om deel te kunnen nemen aan deze toestelfinales moest een plek bij de hoogste vier zijn behaald op 1 van de 2 plaatsingswedstrijden binnen Friesland. Maar liefst tien turnsters wisten zich op 1 of meerdere toestellen te plaatsen.
Lees meer ....


Demo Houtigehage

Donderdagmiddag 13 juli hebben een drietal acro teams van de WSBF een demo gehouden in de feesttent van Houtigehage. In het dorp was vanaf donderdag het dorpsfeest en het optreden van de teams maakte deel uit van de opening.
Lees meer ....


Succesvol acroweekend teams WSBF te Beverwijk

In het weekend van 24 en 25 juni werd in Beverwijk het OKWN gehouden voor Acrogym. Aan dit Open Kampioenschap West Nederland doen teams mee uit heel Nederland op alle nivo’s. WSBF uit Surhuisterveen neemt jaarlijks deel aan dit evenement wat meteen de afsluiting is van het wedstrijdseizoen. Ook dit jaar werden er door de teams van WSBF successen geboekt.
Lees meer ....


Afscheid Baukje Wassenaar

Baukje is eind juni vertrokken naar Bonaire, maar dan niet voor een vakantie. Zij gaat verhuizen naar het tropisch eiland en zal daar aan de slag gaan als directrice op een resort en duikschool. Het is erg spijtig dat zij zowel als leidster en als sportster WSBF verlaat, maar er is ook alle respect dat zij haar grote droom volgt.
Lees meer ....


Goud voor juniorenteam op NK springen

Dit jaar werd er voor het eerst gekozen voor een Microwedstrijd bij de discipline groepsspringen. Bij deze wedstrijd wordt er met kleinere teams (3- 5 deelnemers) gesprongen op airtrack, trampoline en trampoline pegasus.
Lees meer ....


Fantastic Gymnastics ACRO

Het duo Elina Sipma en Lieke Bos hadden zich geplaatst voor het NK acrogym. Zij lieten aan de jury zien dat ze in de C lijn bij de top van Nederland horen.
Lees meer ....


Afscheid Baukje Wassenaar

Zoals jullie wellicht al hebben vernomen heeft leidster Baukje Wassenaar besloten om een andere uitdaging aan te gaan. Baukje zal eind juni vertrekken naar Bonaire, maar dan niet voor een vakantie. Zij gaat verhuizen naar het tropisch eiland en zal daar aan de slag gaan als directrice op een resort en duikschool. Het is erg spijtig dat zij zowel als leidster als sportster WSBF verlaat, maar er is ook alle respect dat zij haar grote droom volgt. Komende 23 juni is haar laatste “werkdag” bij de WSBF. In de laatste week zal Baukje tijdens de laatste lessen op passende wijze afscheid nemen van de kinderen. Op vrijdag 23 juni na de laatste les (ongeveer 20:00 uur) bestaat er nog een moment tot afscheid.


NK Acrogym Zwolle

Zaterdag 10 juni werd in Zwolle het NK acrogym gehouden op D/E nivo. Het junioren trio van WSBF bestaande uit Ryanne Oostra, Gemma van der Werff en Tess de Vries behaalde in de E lijn een derde plek en mochten het brons mee naar Surhuisterveen nemen.
Lees meer...


NK groepsspringen C-lijn Surhuisterveen

Zaterdag 10 juni zijn de NK Groepspringen C-lijn gehouden in Surhuisterveen, welke georganiseerd werden door WSBF in samenwerking met de KNGU. De wedstrijden vonden plaats met volle tribunes en onder tropische omstandigheden.
Lees meer...


Acroteams WSBF succesvol in Scheemda

Zaterdag 3 juni en zondag 4 juni deden meerdere acroteams van WSBF mee aan het Open Groninger Kampioenschap te Scheemda. Dit toernooi wordt georganiseerd voor teams uitkomend in de E, D en C lijn. Op beide dagen wist WSBF uit Surhuisterveen weer prachtige prestaties neer te zetten daar menig team het podium mocht betreden. Gezien het aantal deelnemers waren er in een aantal categorieen meerdere medailles te verdelen.
Lees meer...


Turnboeken Sanne

In juni verschijnen weer twee nieuwe boeken van de turnserie 'Sanne', getiteld 'Sanne in de selectie' en 'Sanne waagt de sprong'. Vervolgens komt in het najaar een splinternieuw verhaal op de markt, namelijk 'Sanne op de ski's'. De boeken zijn geschreven door Paula van Manen. Heerlijk herkenbare verhalen voor echte turnfans! (9+)
Lees meer ....


Turnster WSBF behaalt brons op FK te Damwoude

Zaterdag 20 mei werd het FK turnen dames wedstrijdgroep 4 gehouden. Xiao Mei Harms wist in Damwoude, evenals de 2 voorrondes, een mooie wedstrijd te turnen in de categorie Instap D1.

Lees meer...


Brons voor acrotrio WSBF op ½ Finale

13 mei werd in Zwolle de tweede ½ Finale acrogym gehouden op C/D en E nivo. Het E junior trio van WSBF behaalde op de zaterdag in hun categorie een derde plaats.
Lees meer...


Marrit Sietzema WSBF behaalt zilver op FK turnen

Zaterdag 13 mei stond WSBF met 4 turnsters op het FK turnen voor wedstrijdgroep3. Sporthal de Fugelkamp te Harkema was ditmaal het decor voor het Friese kampioenschap turnen dames.
Lees meer...


Acroteams WSBF geplaatst voor NK

Zondag 7 mei werd te Zwolle de eerste Landelijke ½ finale acrogym D/E nivo gehouden. De finale is op 10 juni te Zwolle.
Lees meer...


Frida Tabak Fries Kampioen damesturnen

Zaterdag 6 mei werden voor de niveaus D4 en D5 het FK turnen gehouden te Leeuwarden. Dit is een categorie waar de jongste turnsters aan deel mogen nemen in wedstrijdverband binnen de KNGU. Dat er veel jong talent is binnen WSBF blijkt wel uit het feit dat er maar liefst 7 turnsters van WSBF Surhuisterveen zich wisten te plaatsen voor deze wedstrijd.
Lees meer...


Jaarverslag 2016 en notulen ledenvergadering

Notulen van de ledenvergadering 2017 en het Jaarverslag 2016.
Lees meer ....


Turnsters WSBF geplaatst voor FK wedstrijdgroep 5

In Joure vindt op 17 juni a.s het Fries Kampioenschap damesturnen wedstrijdgroep 5 plaats. Tevens hebben alle turnsters een plek bij de toestelfinales te Drachten weten te behalen. De beste 4 turnsters per toestel mogen hier aan deelnemen.
Lees meer...


Uitreiking Nijntje Beweegdiploma door Wethouder Jouke Spoelstra

Op dinsdag 18 april hebben de jongste leden van WSBF hun examen afleggen voor het Nijntje Beweegdiploma 1 & 2. Dit alles vond plaats in een feestelijk aangeklede Sporthal onder toeziend oog van vele ouders en familieleden. Op de examendag moesten de kinderen hun kunnen tonen. Alle 33 kinderen zijn geslaagd en mochten hun diploma in ontvangst nemen. Deze werd uitgereikt door Jouke Spoelstra, Wethouder Sport van Gemeente Achtkarspelen. Lees meer...


Open Friese kampioenschappen Acro Surhuisterveen

De achtste editie van de Open Fries Kampioenschap Acrogym werd zaterdag 15 april door WSBF georganiseerd in de Surventohal. De belangstelling voor de verenigingen uit de regio was groot. WSBF zelf stuurde 30 teams de vloer op, waarvan er 4 de Friese titel in hun categorie binnenhaalden.
Lees meer...


Jiska Batema WSBF behaald NK vloerfinale turnen dames

Zondag 9 april werden de halve finales NK turnen dames derde divisie gehouden te Winterswijk. Jiska Batema vertegenwoordigde WSBF tijdens deze halve finale.
Lees meer...


Acroteams WSBF zeer succesvol in Zwolle op A/B Nivo

Zaterdag 8 april was de Stilohal te Zwolle opnieuw het decor voor de acrogym plaatsingswedstrijden Nederlandse kampioenschappen voor de categorieën A/B lijn en pupillen.
Lees meer...


Brons voor acroteam WSBF op Fries Kampioenschap

Zaterdag 8 april werden de Friese kampioenschappen Acro van de categorieën E-instap en E-plus gehouden te Ureterp. WSBF mocht deelnemen met maar liefst 4 teams, welke zich geplaatst hadden voor het FK.
Lees meer...


Podiumplaatsen voor turnsters WSBF te Kollum

In Kollum werd zaterdag 8 april de tweede plaatsingswedstrijd turnen dames gehouden van wedstrijdgroep 4.
Lees meer...


Opbrengst Poeisz actie

Vrijdagavond 7 april zijn we met 2 bestuursleden en 5 leden van WSBF naar de uitreiking van de cheques van de Poeisz jeugdspaaractie geweest. Wat een geweldig feest was dit met verschillende artiesten die optredens deden. Ook werden de eerste 10 verenigingen die de meeste munten hadden gespaard op het podium geroepen om hun cheques op te halen. Na afloop mochten ook wij naar ons kraampje waar wij onze grandioze cheque kregen overhandigd. Het is een heel mooi bedrag geworden. We willen hierbij iedereen bedanken die WSBF gesteund heeft met deze actie.


Poeisz actie ten einde

De Poeisz actie is nu ten einde. We hebben samen met vele enthousiaste leden een mooi resultaat behaald. De eindstand is 29.847 munten inclusief de 14.000 munten die we zaterdag 1 april nog hebben ingeleverd. Dit zijn alle munten die verzameld zijn bij de sporthal door de leden die mee dingden naar de prijzen die beschikbaar zijn gesteld door een sponsor van WSBF. Wij zijn trots op deze sponsor en de leden die hebben meegedaan aan deze actie. En natuurlijk niet te vergeten de meisjes die de zaterdag hebben geholpen in de Poeisz in Harkema de roombroodjes aan de man te brengen ook dit was een groot succes. En als laatse natuurlijk de Poeisz te Harkema dat we daar zo goed zijn ontvangen. En hier volgt dan de uitslag van de munten wedstrijd.
1ste prijs Janine Alma 2525
2ste prijs Amerins Venema 2245
3ste prijs Ninthe Landheer 1228


Thuiswedstrijd groot succes voor turnsters WSBF

Zaterdag 1 april werden de tweede plaatsingswedstrijden voor de Friese kampioenschappen gehouden voor wedstrijdgroep 2 te Surhuisterveen. WSBF Surhuisterveen nam in eigenhuis deel aan deze wedstrijd met maar liefs 26 turnstertjes.
Lees meer...


Afscheid Roel Veenstra

1 april jl. was voor Roel Veenstra de laatste werkdag als sporthalbeheerder in de Surventohal. Roel gaat met pensioen. Een hele eer dat hij juist op zijn laatste werkdag een door de WSBF georganiseerde wedstrijd mocht meemaken. Na afloop van deze wedstrijd is Roel bedankt voor de zeer plezierige samenwerking in de vele jaren, waarin hij altijd voor de WSBF klaarstond. Als dank daarvoor werd door Piet Sipma aan hem een passend kado overhandigd.


Jaarverslag 2016

Jaarverslag 2016.
Lees meer ....


Twee maal goud voor turnsters WSBF te Ferwerd

Zaterdag 25 maart werd de tweede plaatsingswedstrijd gehouden voor wedstrijdgroep 3 te Ferwerd. In januari vond voor deze nivo’s de eerste plaatsingswedstrijd plaats te Hardegarijp. De uitslag van beide wedstrijden is bepalend voor doorstroming naar het Fries Kampioenschap.
Lees meer...


Succesvol acroweekend teams WSBF

Aangezien WSBF deelneemt aan alle nivo’s binnen de Acrogym was het een druk weekend op 18 en 19 maart voor de vereniging uit Surhuisterveen. WSBF kan terugzien op een zeer succesvol acroweekend en de teams gaan zich opmaken voor de Landelijke halve finales die in mei plaats zullen vinden.
Acro C-lijn, Districtfinale te Ureterp
Acro D/E, Districtsfinale te Ureterp
Acro A/B, 1e en 2e plaatsingswedstrijd te Zwolle


Lente Fun Cup

Dinsdag 14 maart werd er in Surhuisterveen een onderlinge recreanten wedstrijd gehouden. Hier werden 3 disciplines uitgevoerd, rekstok, lange mat en trampoline. Alle deelnemers moesten voor een echte jury hun oefening laten zien en kregen na afloop een cijfer voor hun kunsten.
Lees meer....


Acroteams WSBF zeer succesvol op FK te Dokkum

Friese titel voor Eva van Sluijs en Kim Zuur

In Dokkum werd zaterdag 4 maart het Fries Kampioenschap Acrogym gehouden op D en E nivo. WSBF behaalde hier met hun teams meerdere podiumplaatsen.
Lees meer....


Sportkampioenen Achtkarspelen gehuldigd

De sportkampioenen uit Achtkarspelen zijn donderdag 2 maart gehuldigd. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadzaal. Wethouder Jouke Spoelstra sprak de kampioenen toe. ‘Sporten is gezond en stimuleert bovendien de leefbaarheid in de dorpen.
Lees meer....


Acroteams WSBF sterk op FK te Buitenpost

Op het FK acrogym in de C-lijn te Buitenpost op 25 februari lieten de 3 teams van WSBF prachtige oefeningen zien. Alle drie C lijn teams van WSBF zijn door het sterke optreden verzekerd van een plek op de halve finales.
Lees meer....


Podium voor turnster van WSBF te Leeuwarden

Zaterdag 18 en zondag 19 februari was sportcentrum Kalverdijkje te Leeuwarden het decor voor de eerste plaatsingswedstrijd FK voor turnen dames wedstrijdgroep 5.
Lees meer....


Poiesz aktie

Zaterdagochtend naar Harkema voor de Poiesz jeugdspaaractie. Daar aangekomen het rad van fortuin klaar gezet en de turnmeisjes verteld wat de bedoeling was. En nu maar hopen dat onze promotie goed was geweest. En ja hoor er kwamen veel langs om ons te steunen. De klanten die muntjes voor onze club ingeleverd hadden konden ook nog een prijsje winnen met het rad van fortuin. Hier werd veel gebruikt van gemaakt.
Lees verder...


Succesvol weekend voor acroteams WSBF

Het weekend van 11 en 12 februari stond in het teken van plaatsingswedstrijden acrogym te Heerenveen. In Heerenveen werden successen behaald door de acroteams van WSBF.
Lees meer....


Succesvol weekend voor springteams WSBF

Zaterdag 11 februari stond in het teken van plaatsing groepsspringen C lijn te Bocholtz. In Bocholtz werd er ondanks vele blessures dusdanig gesprongen dat het jeugd en juniorenteam van WSBF zich hebben geplaatst voor het NK.
Lees meer....


Medailleregen voor talenten WSBF

Zaterdag 28 januari werden de eerste plaatsingswedstrijden gehouden voor wedstrijdgroep 2 te Dokkum. WSBF Surhuisterveen nam deel aan deze wedstrijd met maar liefs 26 turnstertjes. Voor bijna alle turnstertjes was het de eerste officiele turnwedstrijd.
Lees meer....


Turnsters WSBF op podium in Hardegarijp

Tijdens de eerste plaatsingswedstrijd van groep 3 kwamen de meeste turnsters van WSBF voor het eerst uit in een hoger niveau. Dit resulteerde meteen in de eerste wedstrijd voor een aantal turnsters al uit in een plek op het podium.
Lees meer....


Succesvol acro-weekend voor WSBF

Zaterdag 14 januari en zondag 15 januari werden in Marum de eerste beide plaatsingswedstrijden gehouden in een rij van vijf, voor de acro-teams op D en E nivo. Tijdens twee van de vijf wedstrijden kunnen de teams zich proberen te plaatsen voor het Fries Kampioenschap.
Lees meer....


Acroteam WSBF behaald brons op Internationaal Toernooi

Het acroduo Baukje Wassenaar en Jiska Batema, behaalde zaterdag 14 februari in Belgie het brons met een prachtige combinatie-oefening. Met een miniem verschil moesten ze, in een zwaar deelnemersveld twee Belgische teams voor laten gaan.
Lees mee....


Acro presentatie 2016

Vrijdag 16 december is in de sportzaal een acro presentatie gehouden door de leden, die dit seizoen deelnemen aan de acro wedstrijden. Een groot aantal duo’s en trio’s hebben laten zien, welke vorderingen zij hebben gemaakt met de dans en de technische uitvoering.
Bekijk de foto's.


Juniorenteam WSBF behaald 4x goud op NK groepsspringen

Het juniorenteam van WSBF Surhuisterveen behaalde in Rotterdam op zaterdag 10 december maar liefst 4 x goud op het NK groepsspringen te Rotterdam.
Lees meer....


Teams WSBF behalen 8 Friese titels in eigen huis

Zaterdag 26 november werden de Friese Kampioenschappen groepsspringen ABC nivo gehouden in de Surventohal te Surhuisterveen. Het jeugd- en junioren team C moesten vanwege de promotieregeling voor het eerst aantreden in deze lijn.
Lees meer....


Groepsspringen jeugd D

Zaterdag 19 November 2016 mocht het jeugd D springteam hun kunsten laten zien tijdens het FK groepsspringen te Nieuwehorne. Het team bestaande uit 7 jonge talentvolle meiden deden mee op drie onderdelen.
Lees meer....


Maximale plaatsing door junioren WSBF voor NK groepsspringen

In Sportstad Heerenveen werd op 12 november j.l de 2de plaatsingswedstrijden voor het NK groepsspringen gehouden. WSBF nam deel met een junioren team wat uitkwam op alle 5 onderdelen in de B-lijn.
Lees meer....


Teams WSBF succesvol bij start nieuwe wedstrijdseizoen

Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen mochten maar liefst 4 teams van WSBF acte de presence geven bij het groepsspringen Noord D/E nivo te Kollum op 5 november j.l.
Lees meer....


Uitje WSBF leden

Vrijdag 21 oktober zijn de leden vanaf groep 7 naar Jump XL in Groningen geweest. In een grote fabriekshal was de mogelijkheid tot springen op geschakelde trampolines, een tumbling baan en een Extreme Zone.
Lees meer....


Nieuwe groepsfoto Leiding WSBF 2016/2017

Gezien de enorme toestroom van nieuwe leden heeft WSBF naast de 4 gebrevetteerde leiding, het team uitgebreid tot 7 assistenten bij de disciplines turnen, acrogym, groepsspringen en freerunning. Tijd voor een nieuwe groepsfoto.
Lees meer....


Baukje Wassenaar geslaag voor Niveau 3 Licentie

Na een twee-jarige opleiding gevolgd te hebben in Opende en Sneek is Baukje Wassenaar vandaag geslaagd voor haar niveau 3 Licentie. Haar examenles werd beoordeeld door de examinatoren Ronald Den Heijer en Rinus Louissen.
Lees meer ....


WSBF een erkend leerbedrijf voor het opleiden van stagiaires

WSBF heeft de erkenning ontvangen voor het leerbedrijf door Stichting beroepsonderwijs en bedrijfsleven (SBB). Hiermee is WSBF (wederom) een erkend leerbedrijf voor het opleiden van stagiaires. De eerste stagiaires zijn al aan het “werk".


SportstarZ
De inschrijving zomer 2017 is begonnen

SportstarZ is het nationale KNGU Gymnastics Camp ter bevordering van de turnkwaliteiten. Wil jij als wedstrijd turn(st)er het allerbeste uit jezelf halen én een onvergetelijke vakantieweek beleven met andere turn(st)ers? Dan zit je helemaal goed bij SportstarZ. Lees meer ....


AFSCHEID VOORZITTER JASPER BERGSMA WSBF

Het wisselbekertoernooi turnen, georganiseerd door de WSBF in de Surventohal te Surhuisterveen, is zaterdag 2 juli speciaal onderbroken om afscheid te kunnen nemen van voorzitter Jasper Bergsma.

Jasper Bergsma heeft tien jaar lang als een erg betrokken en sociaal bewogen voorzitter zich volledig ingezet voor de turnvereniging WSBF. Hij heeft getoond nieuwe uitdagingen niet uit de weg te gaan en in staat te zijn meerdere landelijke finales groepsspringen en acro naar Surhuisterveen te halen. Tijdens zijn periode als voorzitter heeft hij ook vele sportieve prestaties van de leden meegemaakt, ook op landelijk niveau.
Lees meer ....