SPONSORS:

NIEUWS en MEDEDELINGEN
(Archief 2017-2018)

Veel spetterplezier turnselectie WSBF in het zwembad

Vrijdag 6 juli waren de turnsters van WSBF in het zwembad de Wettervlecke te vinden. Juf Lotte en juf Gina hadden een leuk programma met spelletjes voorbereid voor de dames en dit viel dan ook in goede aarde. Er werd estafette gespeeld met sponzen en daarna uiteraard ook een estafette run in het zwembad zelf.
Lees meer ...


33 peuters en kleuters met Beweegdiploma bij WSBF!

Op dinsdag 3 juli was het eindelijk zover voor de peuters en kleuters van gymnastiekvereniging WSBF, een middagje gymmen met aan het einde de uitreiking van de Nijntje Beweegdiploma's. In de vrolijk versierde sportzaal de Ketting te Surhuisterveen, was het weer een geweldig feest voor de kindjes en hun toeschouwers.
Lees meer ...


Medailles voor WSBF op Fries Kampioenschap turnen

Zaterdag 30 juni turnden de WSBF-turnsters het Fries Kampioenschap meerkamp in Joure. De laatste wedstrijd van dit seizoen.
Lees meer ...


Tweemaal goud acroteams op NK te Rotterdam

Zaterdag 23 juni werd in Ahoy te Rotterdam van meerdere disciplines het wedstrijdseizoen afgesloten met een Nederlands Kampioenschap. Bij de C- en B lijn hadden zich 5 teams van WSBF zich geplaatst voor deze finales.
Lees meer ...


Mooie score acroteams op NK te Rotterdam

Zondag 24 juni werd in Ahoy te Rotterdam van meerdere disciplines het wedstrijdseizoen afgesloten met een Nederlands Kampioenschap. De A- pupillentrio’s van WSBF kwamen op de zondagochtend in actie.
Lees meer ...


Mooie medailles voor WSBF op FK toestel

In Drachten werden op 16 juni de Friese Kampioenschappen per toestel gehouden. Voor WSBF hadden meerdere turnsters zich hiervoor geplaatst.
Lees meer ...


Succesvol Acroweekend voor teams WSBF

In Beverwijk werd in het weekend van 16 en 17 juni het Open Kampioenschap West Nederland voor Acrogym gehouden. Verdeeld over beide dagen kwamen er teams van WSBF in Actie. Dat het acrogym bij de vereniging een stijgende lijn krijgt blijkt wel uit het feit dat bij de hogere lijnen bijna alle goud in de wacht werd gesleept door de teams van WSBF.
Lees meer ...


Duo WSBF behaalt zilver op NK Acrogym te Oss

Het duo van WSBF, bestaande uit Eline Bakker en Fleur Vegter, behaalde zaterdag 9 juni zilver op het NK Acrogym te Oss. In een zwaar deelnemersveld waren ze slechts 0.06 verwijderd van het goud.
Lees meer ...


WSBF-turnster Kaylen Arends pakt de Nederlandse titel

Zaterdag 9 juni stonden WSBF-turnsters Tess de Vries en Kaylen Arends (instap N3) in de Almelose topsporthal IISPA om aan het bondskampioenschap turnen N3 deel te nemen. Dit is nationaal het hoogst haalbare podium en voor beide turnsters hun eerste NK.
Lees meer ...
Zondag 10 juni stonden de toestelfinales op het programma. Tijdens deze wedstrijden kunnen de turnsters bondskampioen worden op de individuele toestellen. Zowel Tess als Kaylen hebben met de halve finales eerder dit seizoen meerdere toestelfinales binnen gesleept.
Lees meer....


Fries kampioenschap turnen wedstrijdgroep 4

Op zaterdag 9 juni werd in Drachten het Fries kampioenschap turnen voor wedstrijdgroep4 gehouden. WSBF mocht deelnemen met 6 turnsters. Iedereen heeft enorm veel genoten van het Fries Kampioenschap. Het was weer een mooie wedstrijd om op terug te kijken.
Lees meer....


WSBF-turnster Femke Pander springt op NK in Waalwijk

Zondag 27 mei stonden de Nederlandse toestelfinales op het programma. Tijdens deze wedstrijden kunnen de turnsters bondskampioen worden op de individuele toestellen. Femke Pander mocht zich laten zien op het onderdeel sprong.
Lees meer....


Goede resultaten op FK turnsters wedstrijdgroep 3

Op zaterdag 26 mei werd het Fries kampioenschap turnen voor wedstrijdgroep 3 gehouden in Noordwolde. De turnsters uit de categorie pupil 1 D4 mochten deze dag het spits afbijten. Iedereen kan met trots terug kijken op een mooie wedstrijddag.
Lees meer....


Succesvol Acro-weekend in Scheemda voor teams WSBF

In Scheemda werden afgelopen zaterdag 19 mei en zondag 20 mei het Open Groninger Kampioenschappen gehouden. De teams van WSBF mochten wederom regelmatig het podium betreden.
Lees meer....


Jongste turnsters WSBF succesvol op FK

Zaterdag 19 mei werd voor de jongste turnsters, welke zich hiervoor hadden geplaatst, de Friese Kampioenschappen gehouden te Leeuwarden. WSBF mag terug kijken op een geslaagd FK!
Lees meer....


Acroteams WSBF door naar finale NK

Zondag 13 mei werd de tweede halve finale acro D en E lijn gehouden te Den Bosch. WSBF had maar liefst 5 deelnemende teams, welke zich hiervoor hadden geplaatst, in de running.
Lees meer....


Acroteams WSBF sterk op ½ finale te Oss

Zondag 6 mei was de ½ finale C lijn voor de juniorenteams van WSBF uit Surhuisterveen. In een sterk deelnemersveld moesten ze een plek bemachtigen voor het NK op 23 juni a.s te Rotterdam. Een podiumplaats was vereist om door te stromen.
Lees meer....


Duo WSBF zilver op halve finale

Zaterdag 5 mei werd de eerste halve finale acro D/E lijn gehouden te Oss. Eline Bakker en Fleur Vegter komen als duo uit in de categorie D-senior.
Lees meer....


Acroteam WSBF behaald brons in Oss

In Oss op zondag 22 april was het de beurt aan de beide pupillenteams van WSBF. In het hoogst haalbare nivo binnen de acrogym behaalde het trio Irna van der Heide, Femke Pander en Kim Zuur een verdienstelijke 3de plaats.
Lees meer....


Acroteam WSBF behaald goud in Oss

In Oss werd op zaterdag 21 april de ½ Finale acrogym gehouden op C nivo. Het Mix pair bestaande uit Yannick van der Veen en Eva van Sluijs wisten twee prachtige oefeningen neer te zetten.
Lees meer....


Podiumplaatsen voor turnsters WSBF in Nieuwehorne

In het weekend van 21 en 22 april stonden de tweede plaatsingswedstrijden voor de Friese kampioenschappen op het programma. Ook waren er tickets voor de Friese toestelfinales te halen voor de turnsters in de keuze-oefenstof.
Lees meer....


Poiesz aktie

Vrijdagavond 20 april zijn we naar Leeuwarden gereisd voor de uitreiking van de sponsorcheqeu van de jeugdspaaractie. Eerst kon de jeugd zich vermaken met optredens van Tim Douwsma, de meidengroep O`G3NE en vinchenzo. Aan het einde van het gala werden de cheques uitgereikt.
Lees meer....


Lente Funcup

Op dinsdag 17 april vond de lente funcup plaats. Een onderlinge wedstrijd voor onze talenten van de recreatie gym van onze club. Voor velen was dit de eerste wedstrijd dus erg spannend.
Lees meer....


Lieke Bos van WSBF pakt goud in Nieuwehorne

In het weekend van 14 en 15 april was de tweede plaatsingswedstrijd voor de turnsters uit wedstrijdgroep 4 te Nieuwehorne. Lieke Bos behaalde met een ruime voorsprong het goud bij de pupillen 1 D1.
Lees meer....


2 Friese titels voor acro teams WSBF

Zaterdag 14 april werden de Friese Kampioenschappen acro gehouden voor het niveau E-instap te Buitenpost. WSBF mocht met maar liefst 6 teams deelnemen aan het FK, welke zich hiervoor hadden geplaatst.
Lees meer....Poiesz aktie

Na een fantastische poiesz actie zijn de winnaars bekend van de muntjes actie. Na een zeer rustig begin is er een behoorlijk eindsprint gemaakt door een paar leden van onze vereniging wat een mooi resultaat heeft opgeleverd.
Lees meer....


WSBF turnsters presteren goed op de halve finale NK

Zaterdag 7 april mochten de turnsters zich laten zien op de landelijke halve finale NK in Nieuwegein. Plaatsing voor NK meerkamp én NK toestel stond op het spel.
Lees meer....


Team WSBF behaald brons bij de Topsport Acrogym

Zondag 25 maart was de 2de plaatsingswedstrijd voor de A- lijn pupillen in Den Bosch. Dit is het hoogste nivo binnen de Acrogym. Dit seizoen zijn er maar liefst twee teams van WSBF die uitkomen op dit nivo.
Lees meer....


Medaille regen WSBF

Zaterdag 24 maart werd de 2e plaatsingswedstrijd van turnen wedstrijdgroep 2 gehouden te Harkema.
Lees meer....


Acro-teams WSBF behalen erepodium in Scheemda

In Scheemda vonden op zondag 18 maart de 3de voorwedstrijd/districtswedstrijd plaats voor de C-lijn. WSBF is met 7 teams de grootste vereniging in Noord- Nederland die uitkomt op dit nivo.
Lees meer....


Medailles WSBF districtsfinale

Zaterdag 17 maart werd de districtsfinale van acro niveau D/E gehouden te Scheemda. Een aantal teams van WSBF had een ticket bemachtigd om te mogen deelnemen aan de districtsfinale.
Lees meer ....


Turnsters WSBF zorgen voor huzarenstukje in Burgum

Zaterdag 10 maart werd in Burgum de 2e plaatsingswedstrijd gehouden voor wedstrijdgroep 3. In januari was de 1e plaatsingswedstrijd. De uitslag van beide wedstrijden is bepalend voor de doorstroming naar het Fries Kampioenschap.
Lees meer ....


WSBF presteert boven verwachting op hoogste nivo Acrogym

Zaterdag 10 maart wisten beide pupillenteams van WSBF in Oss boven verwachting te presteren in een zwaar deelnemersveld. De categorie waar beide teams in uitkomen is het hoogst haalbare nivo binnen de Acrogym.
Lees meer ....


Acroteams WSBF oppermachtig in Meppel

In Meppel werd tijdens de tweede voorwedstrijd acro C-lijn meteen gestreden om de Provinciale titels van Friesland, Groningen en Drenthe. WSBF Surhuisterveen behaalde in alle deelnemende categorieen het goud.
Lees meer ....


WSBF wint 4 Friese titels

Zaterdag 24 februari werden de Friese Kampioenschappen acro D/E lijn gehouden te Veenwouden. In de ochtend wedstrijd wisten alle teams een medaille te behalen. Lees meer ....


Acroteams behalen 5x goud en 1x zilver op Valentijnscup

In het weekend van 17 en 18 februari werd in Oosterwolde de 10de editie van de Valentijnscup gehouden. Het hele weekend stond in het teken van acrogym met teams uit heel Nederland. WSBF nam dit jaar deel aan deze wedstrijden met een aantal teams op B en C nivo.
Lees meer ....


Succesvol turnweekend voor WSBF in Dokkum

In het weekend van 17 en 18 februari stonden de 1e plaatsingswedstrijden voor de Friese kampioenschappen op het programma. Ook waren er tickets voor de Friese toestelfinales te halen voor de turnsters in de keuze-oefenstof.
Lees meer ....


Acroteams WSBF wederom succesvol in eigen huis

Zondag 11 februari werd in Surhuisterveen de 5de en laatste plaatsingswedstrijd gehouden voor de doorstroming naar het Fries Kampioenschappen. Maar liefst 4x goud, 2x zilver en 1x brons werd er behaald door de acroteams van de ‘’Feanster vereniging‘’.
Lees meer ....


Turnsters WSBF behalen eremetaal in Dokkum

In Dokkum werd in het weekend van 10 en 11 februari de 1ste plaatsingswedstrijd van groep 4 gehouden van het dames turnen.
Lees meer ....


Acroteams WSBF zorgen voor medailleregen

In Ureterp werd zondag 28 januari de 4de plaatsingswedstrijd gehouden op D/E nivo en instap. Maar liefst 13x mocht er een team van WSBF het erepodium betreden.
Lees meer ....


Turnsters WSBF slepen zes halve finale tickets binnen

Het weekend van 27 en 28 januari stond voor de WSBF-turnsters derde divisie in het teken van de plaatsingswedstrijd in Hoogeveen. Met deze wedstrijd konden de turnsters een ticket verdienen voor de landelijke halve finale en de dames gingen dan ook voortvarend van start.
Lees meer ....


De jongste talenten van WSBF wint 12 medailles

Zaterdag 27 januari werd de eerste plaatsingswedstrijd turnen voor de jongste dametjes gehouden te Damwoude.
Lees meer ....


Maar liefst 8 podiumplekken voor turnsters WSBF

Zaterdag 20 januari werd in Bergum de eerste plaatsingswedstijd gehouden voor wedstrijdgroep 3. WSBF Surhuisterveen nam deel met 18 turnsters. De meeste turnsters kwamen voor het eerst uit in een hoger niveau en vonden het dus wel erg spannend.
Lees meer ....


3x goud voor acroteams WSBF te Sneek

Voor de C-lijn teams uit Friesland, Groningen en Drenthe staan in totaal 3 wedstrijden op de kalender om een plek veilig te stellen voor de Landelijke ½ Finales. In Sneek werd zaterdag 20 januari de 1ste voorwedstrijd gehouden.
Lees meer ....


Prijzenregen voor acroteams WSBF in eigen huis

In de Surventohal te Surhuisterveen werden de 1ste en 2de plaatsingswedstrijd acrogym gehouden op D/E nivo. In totaal zijn er 5 plaatsingswedstrijden tot aan het Fries Kampioenschap op 24 februari a.s. Elk team mag 2 plaatsingswedstrijden draaien om een plek te bemachtigen voor dit FK.
Lees meer over 1e plaatsingswedstrijd (za)
Lees meer over 2e plaatsingswedstrijd (zo)


Teampresentatie Acrogym WSBF

Zaterdag 16 december presenteerden de ACRO-teams van WSBF zich in de sporthal.
Bekijk de foto's.


Sinterklaasfeest

Dinsdag 28 november was de sporthal omgetoverd tot 1 grote apenkooi voor onze gym pietjes.
Lees meer ....


WSBF wint 8 titels in eigen huis

Zaterdag 25 november werden de Friese kampioenschappen van het groepsspringen gehouden te Surhuisterveen. In de ochtend mochten de spring groepen jeugd C en de junioren C van WSBF laten zien wat ze in hun mars hadden. In de middag was het de beurt aan de senioren van WSBF, welke uit kwamen in het B niveau.
Lees meer ....


WSBF 2 Friese titels

Zaterdag 18 november werden de Friese kampioenschappen groepsspringen gehouden te Nieuwehorne. Het D-jeugd team van WSBF had zich op 4 november geplaatst, om op 3 toestellen te mogen deelnemen tijdens het FK.
Lees meer ....


Groepsspringen D/E niveau

In teamverband van minimaal 6 turnsters en maximaal 9 turnsters mochten de dames hun kunsten vertonen op verschillende onderdelen. WSBF wist met 4 spring teams, 6 prijzen in de wacht te slepen.
Lees meer ....


WSBF wint de wisselbeker

Zaterdag 15 juli werd het wisselbekertoernooi, voor de jongens en meiden van de recreatie gymnastiek, te Harkema gehouden. De kinderen werden ingedeeld op leeftijd en niveau. Met maar liefst 16 behaalde medailles en het winnen van de wisselbeker kan WSBF terug kijken naar een geslaagde wedstrijd.
Lees meer ....