SPONSORS:

33 peuters en kleuters met Beweegdiploma bij WSBF!

Op dinsdag 3 juli was het eindelijk zover voor de peuters en kleuters van gymnastiekvereniging WSBF, een middagje gymmen met aan het einde de uitreiking van de Nijntje Beweegdiploma's. In de vrolijk versierde sportzaal de Ketting te Surhuisterveen, was het weer een geweldig feest voor de kindjes en hun toeschouwers.

Ook de ouders, broertjes en zusjes en pakes en beppes mochten deze les kijken wat de kinderen afgelopen lessen hebben geleerd en wat voor vaardigheden zij nu beheersen. Na de warming up ging elk groepje met hun hulpjuf bij het uitgezette circuit langs, ze gingen onder andere: klimmen, klauteren, rollen, springen, schommelen, balanceren, mikken en nog veel meer! Aan het einde van het parcours hadden de kinderen wel een bekertje limonade en een bekertje druifjes verdiend. Hierna werden de Nijntje Beweegdiploma's, niveau 1 en niveau 2, uitgereikt door de voorzitter Piet Sipma.

In samenwerking met de gemeente Achtkarspelen en de scholen in Surhuisterveen, hopen we ook in 2019 weer veel diploma’s uit te delen! Goed leren bewegen is heel belangrijk voor de motorische ontwikkeling van het kind. En omdat de lessen in groepsverband plaatsvinden draagt het Beweegdiploma ook bij aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Na de zomervakantie starten op dinsdag 4 september de lessen voor de peuters en kleuters weer.