SPONSORS:

Uitslag Acro, Valentijnscup

17 en 18 februari in Oosterwolde

In het weekend van 17 en 18 februari werd in Oosterwolde de 10de editie van de Valentijnscup gehouden. Het hele weekend stond in het teken van acrogym met teams uit heel Nederland. WSBF nam dit jaar deel aan deze wedstrijden met een aantal teams op B en C nivo.

Op zaterdag kwamen beide senioren C trio’s van WSBF in actie. Het team bestaande uit Henriette Hiemstra, Marijke Vonk en Lindsey Wassenaar namen deel met hun balansoefening en pakten overduidelijk het goud. Zowel technisch als artistiek toonde dit trio een prachtige oefening aan de jury. Eveneens was er goud voor het trio van WSBF bestaande uit Jelly Frankes, Anna Wietske Elzinga en Feline van der Veer. Zij wisten met hun tempo oefening eveneens de concurrentie achter zich te laten. Met een score van 23.637 behaalden zij eveneens de hoogste score van de middagwedstrijd.


vlnr Anna Wietske Elzinga, Feline van der veer, Jelly Frankes, Marijke Vonk, Lindsey Wassenaar en Henriette Hiemstra

Op zondag waren de teams van WSBF wederom succesvol. Bij de junioren C lijn behaalde het team bestaande uit Anne Marit van der Merk, Anna Dillema en Nienke Veenstra een welverdiende zilveren medaille met hun balansoefening. Artistiek wisten ze in hun categorie de hoogste score te bemachtigen. Goud was er voor het trio Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom. Met een tempo oefening op Tutti Frutti van Little Richard lieten ze met een ruime voorsprong de concurrentie ver achter zich.


vlnr Anne Marit van der merk, Nienke Veenstra, Anna Dillema, Femke Kooistra, Alida Lindeboom en Annieck Wiersema

Het B trio van WSBF Klarissa van der Veen, Alledina van der Merk en Marrit Heegstra waren met hun balans oefening te sterk voor hun concurrenten en mochten eveneens de hoogste trede van het erepodium betreden om het goud in ontvangst te nemen.


vlnr Yannick van der Veen, Eva van Sluijs, Alledina van der merk, Marrit Heegstra en Klarissa van der Veen

De laatste oefening van de dag was voor het mix pair Yannick van der Veen en Eva van Sluijs. Dat de jury onder de indruk was van hun prachtig uitgevoerde balansoefening bleek wel uit het feit dat dit team een score behaalde van 23.713. Dit was eveneens goed voor goud.

De teams van WSBF wisten maar liefst 5 gouden en 1 zilveren plak te bemachtigen in Oosterwolde.