SPONSORS:

Uitslag Turnen wedstrijdgroep 5. 1e plaatsingswedstrijd

17 en 18 februari in Dokkum

In het weekend van 17 en 18 februari stonden de 1e plaatsingswedstrijden voor de Friese kampioenschappen op het programma. Ook waren er tickets voor de Friese toestelfinales te halen voor de turnsters in de keuze-oefenstof.

Zaterdagochtend mocht Xiao Mei Harms (pupil 1 N3) de spits afbijten voor WSBF. Ondanks lichte zenuwen wist ze mooie scores neer te zetten op vloer, sprong en brug. Ze heeft hiermee laten zien dat ze zeer goed in dit hoge niveau kan meedraaien. Ze bezette in het eindklassement de 5e plaats. De volgende ronde mochten Hannah Westhof, Femke Pander en Jiska Batema (junior D) hun kunsten vertonen. Hannah scoorde het hoogste cijfer op sprong, Femke turnde een mooie brugoefening met veel potentie en Jiska ontpopt zich langzaam maar zeker tot een serieuze podiumkandidate op het onderdeel sprong. Hannah werd 10e, Jiska 5e en Femke mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.


Derde plaats voor Femke Pander

De laatste wedstrijdronde van de zaterdag verscheen Elina Sipma (senior C) ten tonele. Ze draaide een goede wedstrijd op de onderdelen vloer en sprong waarop ze zich dan ook geplaatst heeft voor de toestelfinales. Ook brug gaat steeds beter voor Elina, wat tot grote tevredenheid stemt. Uiteindelijk werd ze 8e in het eindklassement.

Op de zondag waren Tess de Vries en Kaylen Arends (instap N3) in de eerste wedstrijdronde aan de beurt. De mascottes in de vorm van 2 teddyberen waren ook weer meegereisd en hierdoor voelden de meisjes zich gesterkt. Tess tekende de hoogste score op bij het onderdeel balk en Kaylen liet een prachtige vloeroefening zien. Met de prijsuitreiking kreeg Kaylen de zilveren medaille omgehangen en Tess mocht de gouden medaille in ontvangst nemen.


Eerste plaats voor Tess de Vries en tweede plaats voor Kaylen Arends.

De tweede ronde was gereserveerd voor Yara de Jong (senior F). Dit is haar eerste jaar als senior, dan is het altijd maar afwachten waar je dan staat in het deelnemersveld. Vloer en sprong verliepen naar behoren, helaas moest ze een aantal punten inleveren op brug en balk. In een sterk deelnemersveld tekende Yara de 15e plaats op.

In april mogen de turnsters aantreden voor hun 2e plaatsingswedstrijd en dan zal duidelijk worden welke dames zich voor de Friese Kampioenschappen hebben geplaatst.

Uitslag (PDF. opent in een nieuw venster)