SPONSORS:

Uitslag Acro C, provinciale kampioenschappen

24 februari in Meppel

In Meppel werd tijdens de tweede voorwedstrijd acro C-lijn meteen gestreden om de Provinciale titels van Friesland, Groningen en Drenthe. WSBF Surhuisterveen behaalde in alle deelnemende categorieen het goud.

Bij de senioren C teams waren Jelly Frankes, Anna Wietske en Feline van der Veer te sterk voor de concurrentie en mochten het goud en de Friese titel mee nemen naar Surhuisterveen. In dezelfde categorie wist het trio Henriette Hiemstra, Marijke Vonk en Lindsey Wassenaar een prachtige score neer te zetten bij hun uitvoering van de balansoefening. Met een score boven de 24 punten draaien ze mee in de top van het klassement. Door een aantal schoonheidsfoutjes bij hun tempo-oefening moesten ze genoegen nemen met een 6de plaats. Daarnaast behaalden ze ruimschoots de limiet voor doorstroming naar de ½ Finale.

Bij de junioren C teams was overduidelijk het goud voor het trio Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom. Met een ruime voorsprong behaalden zij het goud in hun categorie en behaalden met een totaal van 48.753 de hoogste score van de dag. Anne Marit van der Merk, Anna Dillema en Nienke Veenstra wisten ondanks een blessure het brons te veroveren. Met een totaal van 46.583 werd de limiet van 44.000 ruimschoots overschreden.

Bij de junioren C duo’s was het goud voor Chaluna van der Elst en Jiska Batema. Zowel technisch als artistiek wist dit team beide oefeningen goed neer te zetten. Zij kregen dan ook het goud omgehangen. Het duo Elina Sipma en Lieke Bos werd wel heel zwaar gestraft. Bij hun tempo oefening werd een element afgekeurd vanwege te weinig vluchtfase. Dit leverde hun een aftrek van 2.00 punten op. Ondanks deze aftrek wist het duo de zilveren medaille te bemachtigen. Zij zijn ook zeker van een plek op de ½ Finale. Tijdens de eerste voorwedstrijd in Sneek behaalde dit team de 1ste plaats.

Eva van Sluijs en Yannick van der Veen zaten niet lekker in de wedstrijd. Bij de balans-oefening was er een verstoring in de eerste beide elementen en bij de tempo-oefening een val. Maar dit geroutineerde mix-pair wist ondanks de tegenslagen de draad tijdens de oefeningen weer op te pakken en behaalde verdiend het goud en de limiet.

Uitslag (PDF, opent in een nieuw venster)