SPONSORS:

Uitslag Acro C, voorwedstrijd

20 januari in Sneek

Voor de C-lijn teams uit Friesland, Groningen en Drenthe staan in totaal 3 wedstrijden op de kalender om een plek veilig te stellen voor de Landelijke ½ Finales. In Sneek werd gisteren de 1ste voorwedstrijd gehouden.

In de middagwedstrijd wist het junioren duo bestaande uit Elina Sipma en Lieke Bos overtuigend het goud te bemachtigen. Met name hun tempo oefening werd hoog beloond door de jury. In dezelfde categorie namen Jiska Batema en Chaluna van der Elst ook deel. Bij beide oefeningen kwam dit duo nog iets tekort maar zij zullen zeker van zich laten horen op de 2de voorwedstrijd.

Ook was er een gouden medaille voor het junioren trio Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom. Zij wisten ondanks een paar schoonheidsfoutjes en een tijdsfout de concurrentie ver achter zich te laten.

Het mix-pair Yannick van der Veen en Eva van Sluijs waren het enige team over de gehele dag wat op beide oefeningen bij artistiek boven de 8.0 scoorde. Zij lieten twee prachtige oefeningen zien aan de jury en mochten als derde team van WSBF de hoogste trede van het podium betreden om het goud in ontvangst te nemen.

Jelly Frankes, Anna Wietske Elzinga en Feline van der Veer komen uit bij de senioren trio’s. Ze wisten bij zowel de balans als tempo oefening strakke elementen neer te zetten. Echter een gemiste eis, een individueel element dat niet goed werd uitgevoerd, leverde hun een aftrek van een volledige punt op. Ondanks die aftrek wisten ze ruimschoots de limiet te behalen maar hield hun wel weg van een plek op het podium.

Maar liefst twee teams van WSBF waren geveld door de griep. De overige teamleden moesten zich echter wel presenteren aan de jury om deelname af te dwingen.

Uitslag (PDF, opent in een nieuw venster)