SPONSORS:

Uitslag Turnen wedstrijdgroep 3, 1e plaatsingswedstrijd

20 januari in Burgum

Zaterdag 20 januari werd in Bergum de eerste plaatsingswedstijd gehouden voor wedstrijdgroep 3. WSBF Surhuisterveen nam deel met 18 turnsters. De meeste turnsters kwamen voor het eerst uit in een hoger niveau en vonden het dus wel erg spannend.

Als eerste was het de beurt aan de categorie pupil 1 D4, Janke Havinga behaalde de eerste plaats, Mieneke de Vries mocht het zilver mee naar huis nemen en Melissa Bouma kreeg vanwege het grote aantal deelnemers een medaille voor de vierde plaats. Krista Nicolai, Lenora Louwes en Juno de Vries moesten genoegen nemen met een plekje naast het podium.

Toen was het de beurt aan de categorie pupil 1 D3 en de jeugd 1 D3. Bij de pupillen 1 D3 waren de meiden van WSBF allemaal erg aan elkaar gewaagd en dus was het ook erg spannend, wie er met een medaille naar huis zou gaan. Sanne Til kreeg het goud omgehangen, Frida Tabak het zilver en Irma Wijma het brons. Sanne Bouma werd hier knap 5e. Bij de jeugd 1 D3 pakte Sharon Mozes het goud en Danae Kits werd beloond met een bronzen medaille. Janine Alma en Elsa de Vries lieten mooie oefeningen zien, maar deze waren helaas niet goed genoeg voor een podiumplaats.

Bij de laatste twee wedstrijden mochten Anouk van der Bij en Amanda Vegelin hun oefeningen aan de jury tonen, ze kwamen voor het eerst uit in het niveau pupil 2 D3, maar door het sterke deelnemersveld moesten ze genoegen nemen met een plekje naast het podium.

Marrit Sietzema en Hannah Tempelaar kwamen uit in het niveau jeugd 1 D2. Ze lieten vooral bij de oefening op de lange mat aan de jury zien dat ze in dit niveau thuis horen, helaas door een paar foutjes op de balk kwamen ze niet in aanmerking voor een podiumplaats.

Iedereen kan met een goed gevoel terug kijken en op 10 maart a.s. zullen de turnsters nog een keer in actie komen tijdens de tweede plaatsingswedstrijd.

Uitslag (PDF. opent in een nieuw venster)