SPONSORS:

Uitslag Turnen 3e divisie, landelijke plaatsingswedstrijd


Vlnr: Hannah Westhof, Jiska Batema en
Femke Pander

27 en 28 januari in Hoogeveen

Het weekend van 27 en 28 januari stond voor de WSBF-turnsters derde divisie in het teken van de plaatsingswedstrijd in Hoogeveen. Met deze wedstrijd konden de turnsters een ticket verdienen voor de landelijke halve finale en de dames gingen dan ook voortvarend van start.

Op de vroege zaterdagochtend meldden de junioren Hannah Westhof, Femke Pander en Jiska Batema zich. Mooie oefeningen werden geturnd op vloer en sprong. Femke tekende de hoogste score op vloer op en Jiska op balk. Uiteindelijk werd Hannah 5e, Femke 6e en Jiska 8e en daarmee zijn ze alledrie geplaatst voor de halve finale.


2e plaats Kaylen Arends en
3e plaats Tess de Vries.

Zondagochtend was de beurt aan de de jongste turnsters op dit hoge niveau. Kaylen Arends en Tess de Vries stonden voor het eerst op zo’n grote turnwedstrijd, dat was wel even spannend. Ze hebben het fantastisch gedaan mochten aan het einde zelfs op het podium stappen: Kaylen werd 2e en Tess 3e. Natuurlijk hebben zij zich ook geplaatst voor de halve finale.

De tweede zondagwedstrijd mocht Xiao Mei Harms haar kunsten vertonen. Op de balk had ze wel wat zenuwen-wiebels, maar dat maakte ze ruim goed door keurige oefeningen op de vloer en rekstok. Xiao Mei is 5e geworden en mag ook door naar de halve finale.

De laatste wedstrijdronde van de dag mochten de senioren strijden om een felbegeerde halve finale ticket. Voor WSBF verscheen Elina Sipma ten tonele en zij startte op de vloer waar ze een prachtige nieuwe choreografie liet zien. Deze werd dan ook beloond met een mooi cijfer. Helaas moest ze op balk een onverwachte val incasseren, waardoor ze net buiten de boot viel. Elina werd 9e in het eindklassement en heeft net niet een ticket weten te bemachtigen. Ze staat wel als eerste reserve voor de halve finale.

Al met al een succesvol turnweekend voor WSBF op dit landelijke hoge turnniveau: 2 medailles en maar liefst 6 tickets voor de halve finale.

Uitslag - zaterdag 27 jan (PDF, opent in een nieuw venster)
Uitslag - zondag 28 januari (PDF, opent in een nieuw venster)