SPONSORS:

Uitslag Turnen instap N3, NK toestel

10 juni in Almelo

Zondag 10 juni stonden de toestelfinales op het programma. Tijdens deze wedstrijden kunnen de turnsters bondskampioen worden op de individuele toestellen. Zowel Tess als Kaylen hebben met de halve finales eerder dit seizoen meerdere toestelfinales binnen gesleept. Vandaag mochten ze proberen deze plaatsingen te verzilveren.

Tess heeft zich geplaatst voor sprong en vloer. Haar vloeroefening ging nu beter dan de zaterdag, een mooie verbetering. Uiteindelijk werd ze vierde, een zeer knappe maar tegelijk ook iets zure plaats. Op de sprong maakte ze een fantastische hurksalto, echter liet de overslag deze keer iets te wensen over. Een zevende plaats was het resultaat. Tess mag met recht zeer trots zijn, ze hoort bij de turntop van Nederland!

Kaylen heeft zich geplaatst voor balk en vloer. Daar kwam op het laatste moment ook nog het onderdeel sprong bij, omdat een andere turnster zich had afgemeld voor deze finale. Kaylen mocht daarmee inschuiven als eerste reserve, een extra cadeautje! Haar sprong ging redelijk, maar was helaas niet goed genoeg voor een podiumplaats. Op de evenwichtsbalk turnde Kaylen een stabiele oefening, met een aantal kleine wiebeltjes. Dit was jammer, want hierdoor viel ze net buiten de medailles; een vierde plaats. De vloeroefening was superstrak en dit straalde ze ook uit. Het cijfer viel enigszins tegen, omdat ze een punt neutrale aftrek had gekregen. Na een protest van de trainster, werd dit rechtgezet en stond er een prachtige 14.500 op het scorebord. Hiermee is Kaylen Nederlands Kampioene geworden op het toestel vloer, een schitterende resultaat!

Op 30 juni staan nog de Friese Kampioenschappen in Joure op het programma om het seizoen mee af te sluiten. Nadat iedereen bij is gekomen van dit pittige weekend, zullen de turnsters zich daarop gaan voorbereiden.

Uitslag (PDF, opent in een nieuw venster)