SPONSORS:

Uitslag Turnen, FK toestel keuze-oefenstof

16 juni in Drachten


Fleur Vegter

In Drachten werden de Friese Kampioenschappen per toestel gehouden. Voor WSBF hadden meerdere turnsters zich hiervoor geplaatst. Helaas moesten Gemma van der Werff, Gina de Haan, Maud Marjon Boersma en Hannah Westhof zich afmelden voor deze wedstrijd.

In de eerste ronde verschenen Aukje Boomsma en Fleur Vegter op de wedstrijdvloer. Aukje turnde tweemaal een keurige overslag over de pegases en werd hiermee 7e. Fleur had zich geplaatst voor balk en vloer en op beide toestellen wist ze een voortreffelijke oefening neer te zetten. Ze werd hiervoor beloond met een bronzen medaille op balk en een gouden plak op vloer. Op dit toestel mag Fleur zich dan ook Fries Kampioene noemen!

In de tweede wedstrijdronde mocht Aisha Roskammer haar oefeningen laten zien. Helaas had ze last van een hardnekkige rugblessure waardoor de oefeningen niet helemaal naar wens verliepen. Op de brug moest ze opgeven en kon ze haar oefening niet laten zien aan de jury, erg jammer. Aisha heeft een keurige 5e plaats gehaald op sprong en een 11e plaats op vloer.

In de derde en laatste wedstrijdronde mochten Jiska Batema, Femke Pander, Yara de Jong en Elina Sipma hun oefeningen laten zien. Jiska had zich geplaatst voor 3 toestellen en liet nette oefeningen zien. Op balk was haar oefening zeer goed, maar de jury was streng doch rechtvaardig en heeft haar niet de volledige D-score willen geven. Hierdoor viel Jiska net buiten het podium. Ze haalde een 5e plaats op sprong, een 4e plaats op balk en een 7e plaats op vloer.

Femke Pander heeft zich op alle vier toestellen geplaatst, een prestatie op zich. Haar sprong liep fantastisch en ze pakte dan ook op dit onderdeel de gouden medaille en de Friese titel. Op brug moest ze helaas een val incasseren en dit leverde een 9e plaats op. Haar oefening op de evenwichtsbalk was goed voor een 3e plaats en op vloer wist ze ook goed te presteren: een 2e plaats. Femke gaat naar huis met maar liefst 3 medailles!

Yara de Jong had zich geplaatst voor de vloerfinale en wist hier een prachtige oefening neer te zetten. Deze werd door de jury gewaardeerd met een mooie 2e plaats, zilver voor Yara!

Elina Sipma turnde vandaag haar laatste turnwedstrijd, waardoor het toch wat anders voelde voor haar. Ze had zich geplaatst voor 3 onderdelen, op sprong werd ze 6e en balk 5e. Dit was onverwachts goed aangezien ze de balk een keer vroegtijdig had moeten verlaten. Op vloer wilde ze echt schitteren en dit lukte ook zeer goed. Sommige van haar gymnastische elementen werden helaas minder goed gewaardeerd door de jury. Elina bezette een 7e plek op dit onderdeel.


Vlnr: Elina Sipma, Femke Pander, Yara de Jong en Jiska Batema.

Over twee weken worden de Friese Kampioenschappen meerkamp gehouden in Joure. De turnsters gaan zich daarop voorbereiden.

Uitslag (PDF, opent in een nieuw venster)