SPONSORS:

Uitslag Turnen instap N3, NK meerkamp

9 juni in Almelo

Zaterdag 9 juni stonden WSBF-turnsters Tess de Vries en Kaylen Arends (instap N3) in de Almelose topsporthal IISPA om aan het bondskampioenschap turnen N3 deel te nemen. Dit is nationaal het hoogst haalbare podium en voor beide turnsters hun eerste NK; extra spannend om aan mee te doen. De vertrouwde teddyberen-mascottes waren ook weer meegereisd en daarmee was de voorbereiding compleet.

Tess en Kaylen startten op het onderdeel sprong. Beide dames lieten een nette overslag over de pegases zien, gevolgd door een mooie hurksalto als tweede sprong. Een goede start van de wedstrijd.

Bij de rekstokoefening kwamen de turnsters hun oefeningen redelijk goed door, met hier en daar een aantal schoonheidsfoutjes. Hierdoor vielen de scores iets lager uit dan gehoopt, desondanks wel een keurige oefening.

Het derde toestel van de dag was de balk, dit toestel heeft de reputatie een lastig zenuwentoestel te zijn. Voor Tess en Kaylen is het één van hun favoriete oefeningen en dat bleek ook met de wedstrijd: de dames lieten elk een strak geturnde balkoefening zien.

Op het laatste toestel mochten ze nog één keer stralen op de vloer met hun oefening op muziek. Kaylen deed dit fantastisch en scoorde dan ook een 13.700. Dit geeft vertrouwen voor haar toestelfinale vloer later dit weekend. Ook Tess zette haar mooiste lach op en turnde een voortreffelijke vloeroefening; 13.000 was haar resultaat. Ook Tess mag later nogmaals haar vloeroefening laten zien in de toestelfinale.

In het eindklassement werd Tess 9e en Kaylen 5e en daarmee hebben ze zich in de top 10 van Nederland genesteld, een fantastische prestatie!

Op 30 juni staan nog de Friese Kampioenschappen in Joure op het programma om het seizoen mee af te sluiten. Nadat iedereen bij is gekomen van dit pittige weekend, zullen de turnsters zich daarop gaan voorbereiden.

Uitslag (PDF, opent in een nieuw venster)