SPONSORS:

Uitslag Turnen wedstrijdgroep 4, Friese kampioenschappen

9 juni in Drachten

Op 9 juni werd in Drachten het Fries kampioenschap turnen voor wedstrijdgroep4 gehouden. WSBF mocht deelnemen met 6 turnsters.

Aukje mocht deze dag het spits afbijten, zij was gelijk in de eerste wedstrijd aan de beurt. Ze liet op balk en vloer mooie oefeningen zien, maar helaas door een foutje bij brug en balk zat er geen podiumplek meer in.

In de tweede wedstrijd mochten de pupillen 1 D1 hun kunsten aan de jury vertonen. Alida Lindeboom en Lieke Bos kwamen dit jaar uit in dit niveau, op de plaatsingswedstrijden hebben zij laten zien dat ze in dit niveau thuis hoorden. Alida heeft strakke oefeningen laten zien, maar helaas had ze een val bij de balk en sprong, hierdoor werd een kans op een podiumplek wel erg klein. Lieke heeft een goede wedstrijd gedraaid, met als hoogtepunt de balk, hierop stond ze als een huis, ze is met haar balkoefening op een 1e plek geëindigd. De uitslag was erg spannend, uiteindelijk is Lieke op een mooie 4e plek geëindigd met maar een heel klein verschil met de nummer 3.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Kim Zuur en Anouck Hofstede, deze dames kwamen uit in het niveau pupil 2 D1. Ze turnden mooie oefeningen en waren zelf erg tevreden over de wedstrijd. Vooral op het toestel brug hebben ze veel vooruitgang geboekt, kim is met haar brugoefening zelfs op een 1e plek geëindigd. De dames hebben beiden helaas geen plekje op het podium behaald.

Aan het einde van de dag was het de beurt aan Aïsha Roskammer, tijdens de twee plaatsingswedstrijden draaien ze bovenaan in het eindklassement mee. Ze begon met een strakke oefening op vloer en stal de show met een prachtige uitstraling, dit werd ook beloond met een 1e plaats op dit toestel. Op de andere toestellen had ze een aantal schoonheidsfoutjes, hierdoor moest ze genoegen nemen met een plekje naast het podium. Volgende week zaterdag 16 juni op de toestelfinales mag ze nog één keer in actie komen op de brug, vloer en sprong.

Iedereen heeft enorm veel genoten van het Fries Kampioenschap. Het was weer een mooie wedstrijd om op terug te kijken.

Uitslag (PDF, opent in een nieuw venster)