SPONSORS:

Uitslag Turnen wedstrijdgroep 3. 2e plaatsingswedstrijd

10 maart in Burgum

Zaterdag 10 maart werd in Burgum de 2e plaatsingswedstrijd gehouden voor wedstrijdgroep 3. In januari was de 1e plaatsingswedstrijd. De uitslag van beide wedstrijden is bepalend voor de doorstroming naar het Fries Kampioenschap.

De dag kon voor WSBF niet beter beginnen, in de categorie pupil 1 D4 kleurde het podium groen. Janke Havinga mocht de gouden medaille in ontvangst nemen, Krista Nicolai het zilver, Lenora Louwes het brons en vanwege het grote aantal deelnemers kreeg Mieneke de Vries een bronzen medaille omgehangen voor een mooie vierde plaats. Melissa Bouma werd knap vijfde.

In de categorie pupil 1 D3 waren alle meiden erg aan elkaar gewaagd en turnden mooie oefeningen en dat is aan de uitslagen te zien. Sanne van Til mocht de hoogste trede van het podium beklimmen, Frida Tabak ging met een zilveren medaille naar huis en Irma Wijma met een bronzen medaille. Sanne Bouma is op de zesde plek geëindigd in het sterke deelnemersveld.

In de categorie jeugd 1 D3 was het de beurt aan Janine Alma, Sharon Mozes, Danae Kits en Elsa de Vries. Alle meiden hadden veel vooruitgang geboekt en ze toonden mooie oefeningen aan de jury. De oefeningen werden beloond met mooie punten. Sharon Mozes werd hier eerste, Janine Alma tweede, Danae Kits derde en Elza de Vries vijfde.

’s Middags was het de beurt aan Anouk van der Bij en Amanda Vegelin, zij kwamen uit het niveau pupil 2 D3. Ze turnden mooie oefening en met name op vloer lieten ze zien dat ze in dit niveau thuis hoorden. Helaas waren de oefeningen niet voldoende voor een podiumplek, maar ze kunnen met een goed gevoel terug kijken op de wedstrijd.

Als laatste turnsters van WSBF mochten Marrit Sietzema en Hannah Tempelaar hun oefeningen aan de jury tonen. Zij kwamen uit in het niveau jeugd 1 D2. Marrit Sietzema liet op alle toestellen strakke oefeningen zien en met name op balk, dit werd dan ook beloond met een mooie tweede plaats. Hannah Tempelaar turnde op de vloer, balk en brug mooie oefeningen, maar helaas door een foutje op de sprong moest ze genoegen nemen met een plekje naast het podium.

Gezien de geweldige prestaties over beide wedstrijden zullen meerdere turnsters van WSBF mogen deelnemen aan het Fries Kampioenschap op 26 mei a.s.

Uitslag (PDF. opent in een nieuw venster)