SPONSORS:

UItslag Turnen 3e divisie, 1e plaatsingswedstrijd

16 december in Assen

Op zondag 16 december vond voor Merlin Lubbes de eerste plaatsingswedstrijd voor 3e divisie turnen plaats in Assen. Merlin is de enigste turnster van WSBF die op dit hoge niveau turnt. Dit was de eerste officiële turnwedstrijd van dit seizoen, dus het was wel erg spannend.

Merlin startte op de balk, ze turnde een mooie oefening, maar moest helaas een val incasseren. Als tweede onderdeel had ze sprong, in dit niveau moeten de turnsters twee verschillende spongen laten zien. Ze springen met plankoline pegasus en met plankoline valmat. Merlin liet twee keurige sprongen zien en dat was te zien aan de tussenstand, na de eerste 2 toestellen stond ze op een zesde plaats. Het derde onderdeel was vloer, Merlin turnde de oefening met volle overtuiging en een prachtige uitstraling en de series werden technisch erg goed uitgevoerd. Het laatste onderdeel was rekstok, ook hier liet ze een mooie oefening zien.

Uiteindelijk is ze op een keurige 8ste plaats geëindigd in een sterk deelnemersveld van 22 deelnemers. In februari vindt de tweede plaatsingswedstrijd plaats voor de landelijke halve finale. Er zit voor Merlin zeker een kans in om zich te plaatsen voor de halve finale, dus we gaan tijdens de trainingen hard aan de slag met de verbeterpuntjes. Wij kijken terug op een geslaagde turnwedstrijd.

Uitslag (PDF, opent in een nieuw venster)