SPONSORS:

Turnen wedstrijdgroep 3, 1e plaatsingswedstrijd

19 januari in Kollum

Op 19 januari vond in Kollum de eerste plaatsingswedstrijd van wedstrijdgroep 3 plaats. WSBF mocht deelnemen met maar liefst 18 turnsters. De meeste turnsters draaien al een aantal seizoenen mee met wedstrijden, maar voor sommige meiden is dit het allereerste seizoen.

De eerste wedstrijd startte met een klein groepje, Ninthe Landheer, zij komt dit seizoen uit in het niveau pupil 1 d3 en Amanda Vegelin en Anouk van der Bij, zij komen uit in het niveau pupil 2 d3. Ze turnden alle drie nette oefeningen, maar de punten waren net niet goed genoeg voor een podiumplekje. Maar ze zijn erg tevreden over de behaalde punten.

In de tweede wedstrijd mochten 11 turnsters van WSBF hun kunsten aan de jury tonen. Irma Wijma, Lenora Louwes, Janke Havinga, Sanne Bouma en Mieneke de Vries moesten het allemaal tegen elkaar opnemen en waren allemaal erg aan elkaar gewaagd. Iedereen voerde de oefeningen keurig en strak uit. Er waren maar liefst 3 meiden die het podium mochten betreden, Janke Havinga werd 4e maar door een groot deelnemersveld kreeg ze een mooie bronzen medaille omgehangen. Irma Wijma werd 3e en kreeg een bronzen medaille omgehangen en Lenora Louwes ging er met het goud vandoor.

Ook Alisha Dijkstra, Feara Lap, Benthe Kuipers, Feline de Vries, Jennifer Oosterhof en Mila Frankena moesten het allemaal tegen elkaar opnemen. Deze meiden komen uit in het niveau pupil 1 D4, dit is een erg grote categorie met maar liefst 26 deelnemers. Alle meiden kunnen terug kijken of een mooie wedstrijd, ze hebben allemaal mooie oefeningen geturnd. Omdat deze categorie zo groot was waren er 5 podiumplekken. Feara Lap werd knap 4e en mocht het brons mee naar huis nemen en Mila Frankena mocht op de tweede plek op het podium komen te staan.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Danique Benedictus, Marit van der Vaart, Frida Tabak en Sanne van Til. Marit van der Vaart en Danique Benedictus moesten het tegen elkaar opnemen. Ze lieten zien dat ze in dit niveau thuis horen en turnden de oefeningen met volle overtuiging, maar dit was helaas net niet goed genoeg om een medaille naar huis te nemen. Frida Tabak en Sanne van Til moesten het ook tegen elkaar opnemen. Ze turnden strakke oefeningen en vooral op brug en vloer lieten ze een keurige oefening zien met een nette uitstraling. De uitslag was erg spannend, omdat in deze categorie veel deelnemers zaten. Sanne van Til mocht de hoogste trede van het podium betreden en mocht als afsluiting van de dag voor WSBF het goud mee naar huis nemen.

WSBF kan weer terug kijken op een mooie wedstrijddag met mooie resultaten.

Uitslag (PDF, opent in een nieuw venster)